Home / Uncategorized / Άμεσα μέτρα προστασίας για τους Έλληνες Τσιγγάνους ζητάνε οι Ρομά Χωρίς Σύνορα.

Άμεσα μέτρα προστασίας για τους Έλληνες Τσιγγάνους ζητάνε οι Ρομά Χωρίς Σύνορα.

Μοιράσου το:

Σε εποχές της ελληνικής επανάστασης,   χωρίς τα απαραίτητα βασικά αγαθά βιοποριστικής  πρώτης ανάγκης, ζούνε οι πολύτεκνες οικογένειες των Ελλήνων Τσιγγάνων αυτές τις ημέρες, λόγω των μέτρων περιορισμού που επέβαλε η Ελληνική κυβέρνηση στη χώρα.

Με μεγάλη λύπη μας,  περιγράφουμε στο Ελληνικό λαό, το μεγάλο κίνδυνο υποσιτισμού που έχουν υποστεί εδώ και τρεις εβδομάδες, οι άνεργοι Τσιγγάνοι, καθώς δεν μπορούν να  εξασκήσουν τις  υπαίθριες εμπορικές τους δραστηριότητες.  Το εισόδημα τους είναι μηδενικό και δεν υπάρχουν στην οικογένεια άλλες πηγές εισοδημάτων.   Το γεγονός αυτό,  αυτόματα  από τη μία,  τους οδηγεί στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο, χωρίς βασικά αγαθά και από την άλλη,  τους  εξαναγκάζει να βρουν παράτυπους τρόπους επιβίωσης. Τόσα χρόνια δεν κινδυνολογήσαμε στο επίσημο λόγο μας, άλλα τώρα το βιώνουμε κάθε μέρα με το κόσμο που μιλάμε. Όλοι οι Τσιγγάνοι λένε το παρακάτω σενάριο. Αν η Ελληνική Κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα έκτακτα μέτρα  προστασίας του Τσιγγάνικου πληθυσμού,  έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τις ευπαθές ομάδες των Ρομά, τότε, θα αυξηθεί η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα στους Τσιγγάνικους οικισμούς  σε μεγάλο βαθμό.  Και αυτό  που λένε  οι ίδιοι , είναι ότι  αυτό,  θα συμβεί, μάλιστα,  όχι από τους  εκ φύσεως παραβάτες, που απασχολούν συχνά την ελληνική αστυνομία αλλά από τους νοικοκύρηδες, τους νομοταγής πολίτες και τους προνομιούχους Ρομά.

Κανείς δεν μπορεί να αντιτεθεί στο επιχείρημα αυτό,  καθώς, στις επόμενες ημέρες, οι ελάχιστες οικονομίες που έχουν οι Τσιγγάνοι στα χέρια τους,  θα εξαντληθούν και έτσι θα δημιουργηθούν ομάδες σε όλη την χώρα από συμμορίες  Ρομά που θα μπαίνουν στα σπίτια,  πρώτα των ίδιων των προνομιούχων Τσιγγάνων και μετέπειτα  θα ξεκινήσουν να εισβάλουν αδιάκριτα σε σπίτια, γιατρών, δικηγόρων, αστυνομικών, δικαστικών, βουλευτών κτλ. Τότε θα ξεκινήσει το αντάρτικό των Τσιγγάνων και Μπαλαμών.  Φοβόμαστε το ενδεχόμενο συρράξεις επεισοδίων  όπως στην Κόρινθο σκοτώθηκε Ρομά  από πύρα Μπαλαμό ή στο Κοσκίνα Καρδίτσας σκοτώθηκε 95 πεντάχρονη γιαγιά από ένοπλη ληστεία από Ρομά. Για να αποφύγουμε αυτά εν καιρό ειρήνης η κυβέρνηση χτες έπρεπε να λάβει μέτρα προστασίας. Αυτή τη στιγμή που γράφουμε αυτές τις γραμμές έχοντας πλήρη υπευθυνότητα για όσα δημοσιεύουμε  και πλήρης επίγνωση της κατάστασης, οι Τσιγγάνοι ζουν  κάτω από τα όρια της φτώχειας και της ανέχειας, βιώνουν την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που πέρασε η χώρα μας, όπως χωρίς φάρμακα, τρόφιμα πρώτης ανάγκης και ιατρική περίθαλψη.  Οι εποχές θυμίζουν  τα πρόθυρα της ελληνικής επαναστάσεως με τη καμένη γη,  την εποχή του ’40 και τη κατοχή όπως μας λένε οι παππούδες Τσιγγάνοι.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να πάρει άμεσα έκτακτα μέτρα:

  1. Σε όλους τους Τσιγγάνους 350 ευρώ  για τρεις συνεχομένους μήνες
  2. Επιδότηση κάρτας τροφίμων πρώτης ανάγκης 200 ευρώ
  3. Επέκταση των ΚΕΑ σε όλους τους Ρομά χωρίς αίτηση

                                   Δ.Σ ΡΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

About admin

x

Check Also

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ NEWS

Μοιράσου το:  ΕΙΔΗΣΕΙΣ Π. Χαρίτος: Κίνδυνος αύξησης της παραβατικότητας στους Σοφάδες λόγω ...